facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag29 september Jonas Meersmans (gitaar en viool) - 20.30u (deuren 20u) - 7 euro
Meer info

Met zijn debuutplaat ‘Monnift I’, deel 1 van een drieluik scoorde Jonas heel wat positieve reacties. Zo werd de plaat warm onthaald bij Klara – waar verschillende nummers regelmatig te horen zijn, en het Leuvense Radio Scorpio spreekt over een ‘magistraal debuut’.
Een recent livefragment van in Lo Pétillante te Broechem is te bekijken op:
https://youtu.be/bO4TqDwP1Pw

 

Een zinsnede uit de Damusic-review: "Je voelt direct aan: dit is écht, dit is the real deal. Een uniek muzikant die met een soms ruw behandelde akoestische gitaar en zijn composities de juiste snaren letterlijk weet te raken."

Het Amerikaanse Fingerstyle Journal schreef: ‘Jonas is one of the few modern fingerstyle guitarists we really like. This is what makes the difference.’ Een meeslepende roadtrip met als afsluiter het magistrale ‘Eindstrijd’ waarin de gitaar in dialoog treedt met een fragiele viool.
Jonas speelde op verschillende Belgische podia, onder andere als voorprogramma van Ryley Walker. Hij richtte mee het instrumentale kwartet Codasync op, waarmee hij tussen 2008 en 2012 vijf albums opnam die lovend onthaald werden door de Belgische pers. Ook schreef hij soundtracks voor verschillende kortfilms, waaronder het award winnende debuut ‘Broeders’ van regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah.