facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

vrijdag23 februari Stadswacht en Lieven Tavernier (de songsmid van Jan De Wilde) - 21u (deuren 20u) - 10 euro
Meer info - Reserveer!

Wij hopen op een winterse gure avond waarin het vuur knettert. Binnen laten we ons met veel overgave onderdompelen in de melancholie van verloren herinneringen die Lieven Tavernier graag omwoelt.

Met Gijs Hollebosch en H.T. Roberts als compagnons!

Als voorprogramma 5 jonge companen uit het Leuvense: Stadswacht!

"Lieven Tavernier zij geprezen voor deze ( De Fanfare van honger en dorst ) en andere geniale teksten. Eén van de mensen die Vlaanderen niet eert én zou moeten eren, zoals Emile Verhaeren. Eén van de grote zonen van Vlaanderen!"    ( Benno Bernard bij Friedl Lesage op Radio 1)
LIEVEN TAVERNIERs liedjes werden tot voor enkele jaren vooral door anderen op plaat gezet. Denk maar aan kleinkunstklassiekers ‘Eerste sneeuw' en ‘De fanfare van honger en dorst', opgenomen door Jan de Wilde. Zijn werk is verzameld op inmiddels vier cd’s en is een toonbeeld van integriteit en eenvoud, schatplichtig aan grote roergangers als Bob Dylan, Randy Newman, Woody Guthrie en Françoise Hardy.
Tavernier laat zich begeleiden door topmuzikanten als Bruno Deneckere, Sara en Gijs Hollebosch, die zijn uitgebeende weemoedige songs spaarzaam maar heerlijk aanvullen met piano, banjo, dobro, mandoline, lap steel. Heel knap, hoe deze toegankelijke en toch poëtische Nederlandstalige liedjes je ruimte geven om weg te dromen.