facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag20 mei Katy Too - 21u (deuren 20u) - 8 euro
Meer info

Katy Too brengt haar nieuw album 'Nine Lives'

Katy Too, aka singer-songwriter Leen De Haes, is klaar met het gloednieuwe album ‘Nine Lives’. In 2012 werd het knappe debuut ‘Quest For Honey’ – in een productie van Anton Walgrave – enthousiast ontvangen. Voor de opvolger contacteerde deze Antwerpse dame Wigbert Van Lierde. Gecharmeerd door de sfeervolle kracht en helderheid van Katy Too’s nieuwe songmateriaal zocht hij een stevige ploeg muzikanten bij elkaar: Peter Lesage (toetsen), Karel De Backer (drums) Ewen Vernal (bas) en Gert Jacobs (opnames en mixing) zorgen voor de grooves en intensiteit in het klankenpallet. Ook Wouter Berlaen verzorgt twee arrangementen op dit album: een ongemeen swingend ‘Darlin Tell Me Now’ en het ontroerende ‘No Angel’, die twee kraakheldere popsongs opleveren.

Knappe melodieën en songteksten die in hun eenvoud de juiste woorden vinden voor complexe situaties zijn kenmerkend voor het songmateriaal van Katy Too. Leen De Haes neemt zowel de wereld om zich heen als zichzelf stevig op de korrel en legt zo een mooie gelaagdheid in tekst en vertolking. Soms breekbaar zacht zingend, soms met een stevige Americana “twang”, steeds integer en persoonlijk.

Band:

Leen De Haes (zang, gitaar) ; Bart Boonen (gitaar) ; Wim Van Deuren (toetsen, backing vocals) ; Edwin van der Burgt (drums) ; Geert Schurmans (bas)