facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zondag14 mei Kongero (Zweedse Folk'apella) met Lili en Route (voorprogr) - 14-16u workshop en 17u concert - 10 euro (+ 10 euro voor zangworkshop)
Meer info

De 3 dames van Lili en route verzorgen het voorprogramma.
Zij brengen in een sfeervolle setting meerstemmige folk en bluegrass uit de vier windstreken.  
Het verhaal van Lili en Route begint in de muziekacademie van Lebbeke waar Ruth Baten, Lien Van den Broeck en Lien Vermeiren folkzang volgen bij Elly Aerden. Stilaan groeide de goesting om daar iets meer mee te doen en even later werd dit trio officieel gedoopt tot Lili en route.

Kongero neemt dan over en laat ons verder genieten.
Kongero is een Zweedse a capella groep, bestaande uit de vier vrouwelijke folkzangeressen: Lotta Andersson, Emma Björling, Anna Larsson en Anna Wikénius. Kongero vertelt via traditionele en originele songs en tunes verhalen van het leven: wervelende liefdesliedjes, dramatische middeleeuwse ballades, geestig deuntjes en pittige dansen.

 

Workshop van 14u tot 16u / concert van 17u tot 19u. Vooraf inschrijven voor de workshop samenzang door mailtje met gegevens naar bderoover@hotmail.com EN storting van 20,- voor deelname aan de workshop en achteraf genieten van het concert. Bij mededeling graag KONGERO en naam van de deelnemer. Storten op rekeningnummer BE 86 2930 3781 9850 (Bart Deroover, 1840 Londerzeel) Voor het concert alleen (10,-) hoeft men niet vooraf te betalen !

Kongero is een Zweedse a capella groep, bestaande uit de vier vrouwelijke folkzangeressen: Lotta Andersson, Emma Björling, Anna Larsson en Anna Wikénius. Kongero vertelt via traditionele en originele songs en tunes verhalen van het leven: wervelende liefdesliedjes, dramatische middeleeuwse ballades, geestig deuntjes en pittige dansen. Hun muziek wordt gekenmerkt door strakke harmonieën, aanstekelijke ritmes, en de helderheid van hun prachtige stemmen. Met een grote technische vaardigheid, een onweerstaanbare speelsheid en briljante arrangementen, creëren ze een uniek geluid dat de traditionele muziek terug tot leven wekt. Ze noemen het genre Zweedse Folk'apella. Een concert met Kongero neemt de luisteraar mee op een fantastische reis, een allesomvattende Scandinavische volksmuziek ervaring!