facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

vrijdag17 februari Bardman en Stadswacht (Vlaamse Klei) - 21u (deuren 20u) - 10 euro
Meer info

Als je af en toe 's avonds langs de Strombeekse straten kuiert, kan het zijn dat je vanuit een kelder in de Rodepoortstraat flarden muziek hoort naar boven komen. In die buurt repeteert garagekleinkunstgroep Bardman.

Stadswacht brengt een nieuwe aanstekelijke vorm van Nederlandstalige muziek die leeft tussen pop-rock en kleinkunst/cabaret. Niet alleen maakt het de nummers muzikaal interessant, maar er blijft tekstueel ook steeds een meerwaarde aan verbonden. Stadswacht brengt dan niet zomaar een muzikaal optreden, maar echt een volwaardige show waar mensen van kunnen (na)genieten.
 

Laat jullie verrassen door de mannen van Bardman!
- Bart Stallaert: frontman, zanger-gitarist en eveneens tekst- en muziekschrijver
- Rudi Vanzurpele: drummer-percussionist
- Maurice Ilsbroux : accordeonist
- Gie Colin: bassist

Bart Stallaert had een heleboel eigen liedjes in zijn schuif liggen en ging op zoek naar oude makkers om een groep te vormen. De groep op zich bestaat nog niet zo lang (sinds 2013), in tegenstelling tot de vier leden die al wel een tijdje bestaan en al heel wat muzikale watertjes doorzwommen hebben. Het genre dat gebracht wordt is "garagekleinkunst": een mengelmoes van chanson, pop en blues. Bardman brengt dit genre in het Nederlands. Bardman nam al twee demo-cd’s op, "Goesting" en "Rodepoort 67", en ze speelden in 2016 met succes op de "acoustic stage" van Suikerrock. Naast hun eigen werk spelen ze ook covers en instrumentaaltjes om op die manier een repertoire uit de hoed te toveren dat zowel in zaaltjes, cafés, clubs, op tuinfeestjes of in huiskamers gebracht kan worden.

 

Stadswacht is een 5-koppige band uit van het Vlaamse landschap. De muzikanten ontmoetten elkaar om en rond de universiteit van Leuven. Toen ze eind 2014 samen de instrumenten opnamen ontwikkelden ze al snel een eigen kijk op muziek, met als resultaat een combinatie van pop, rock, kleinkunst, cabaret en een gezonde portie studentikoziteit. Recht voor de raap teksten, humor, energie, intieme nummers en een tikkeltje arrogantie vormen de lijntjes waar Stadswacht lustig buiten kleurt. Dit alles geïnspireerd op eigen levenservaringen en dagdagelijkse thema’s.

In 2015 brachten ze een eerste EP ‘Postzegels uit Moskou’ uit. Wat later wonnen ze de publieksprijs op de interfacultaire rockrally in Het Depot te Leuven en kregen ze van de jury een mooie 2de plaats.

“Vanaf noot één is het feest. Niets tornt aan de tomeloze energie en het studentikoze sfeertje dat de groep uitstraalt.”
– Veto 2016

In 2016 stonden ze voor het eerst op de Gentse feesten en op 9 november van datzelfde jaar kwam hun 2de EP ‘Kopzorgen’ uit. Deze werd geproducet door Robin Aerts, bassist en songwriter bij Het zesde Metaal. De mix en techniek werden verzorgd door Ward Neirynck, bekend van het mixen van onder andere Yevgueni en Emma Bale.

Nu toert Stadswacht met de nieuwe EP overal in Het Nederlands taalgebied, waar ze de harten van het publiek proberen te warmen met een lach en een traan. Hopelijk met resultaat.