facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag25 februari Volzet: Kris De Bruyne Trio - Try out - 21u - 12 euro
Meer info

Zijn mooiste liefdesliedjes

Starring Yves Meersschaert & Gijs Hollebosch

 

Kris De Bruyne, Gijs Hollebosch en Yves Meersschaert - 3 spitsbroeders - zochten uit 280 songs van Kris naar zijn ‘vergeten’ liefdesliedjes die de fans na de concerten aan Kris bleven vragen. 

Die ‘verloren’ schat van songs was verrassender en rijker dan het trio verwachtte en inschatte.

Kris wou en zou die parels graag terug oppikken, naast enkele hits uiteraard.

* Gijs Hollebosch ruilde op zijn zestiende zijn viool voor een elektrische gitaar. En dan viel hij voor een heel verscheiden “arsenaal" akoestische snaarinstrumenten.
Vandaar uit begon hij zich te specialiseren in verschillende muziekgenres waar hij zijn meesterschap in bluegrass, folk en blues etaleerde en veel gevraagde podium- & studiomuzikant werd.Gijs werkte zowel op het podium als in studio-opnamen met o.a. 'Olla Vogala', Nils De Caster, HT Roberts, Neeka, 'Les Guitares Magiques', en hij speelde met Kris & zijn band op de Radio 1 Sessies in TRIX, Antwerpen (2015).

Daarvan is de live dubbel-cd ‘In levende lijve’ de pakkende weergave.

* Ook Yves Meersschaert is een uitermate begaafde multi-instrumentalist. Hij speelt piano vanaf zijn zevende en excelleert op de toetsen. In 1999 bracht hij zijn eerste solo-album 'Mon Paradis' uit. Hij maakte naam met 'Derek & Vis' en 'Citron Bleu', is een veel gevraagde arrangeur van koper- & strijkersmuziek, is componist/dirigent en in zijn eigen opnamestudio een ingenieuze producer voor o.a. Kris & vele andere beroemde collega’s. Yves leidt en schrijft voor zijn eigen band ‘Le Grand Bateau’ en is al vele jaren de huiscomponist van 'Ultima Thule'.

Gijs, Yves & Kris - ook al zijn ze maar met zijn drieën - toveren hun magische ‘sound’ te voorschijn die je - letterlijk - nog nooit hebt gehoord!
Ze wisselen hun muzikale poëzie, oor voor het detail en kracht uit met als prachtig resultaat: liefde en blues, amore e dolore in ‘Zijn mooiste liefdesliedjes’.

Kris, Gijs & zijn 3 in 1 !

 

Gijs Hollebosch : lapsteel, mandoline, resonatorgitaar, elektrische & akoestische gitaar, dobro & slide/bottleneck, banjo & backing vocals

Yves Meersschaert : piano, Hammond, keys & bass
Kris De Bruyne: akoestische & elektrische gitaar, zang, mondharmonica, piano & snare,