facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag18 februari CD-voorstelling: Daithi Rua en Katja Vanderpoorten - 20.30u (deuren vanaf 20u) - 7 euro
Meer info - Reserveer!

Op 23 oktober nodigde Daithi Rua zijn naaste vrienden en trouwste fans uit op de zolder van ViaVia Reiscafé Mechelen voor een live CD-opname. Hij bracht niet alleen nieuwe en vertrouwde eigen nummers, maar ook enkele verrassende covers.

Hij werd bijgestaan door zijn dierbare vriendin Katja Vander Poorten die op haar viool een mooie touch gaf aan enkele nummers. Katja is het gezicht achter de bekende en succesvolle Intieme Zolderconcerten in de Mechelse ViaVia.

Daithi en Katja nodigden bovendien bassist Gert Meulemans (Snakes in Exile) uit om samen met hen de avond af te sluiten. Gert verraste het publiek met zijn instrumentaal en vocaal talent.

Het werd een geweldige en memorabele avond. Daithi is bijzonder blij met de opnames en stelt de CD graag aan jullie voor tijdens deze CD-voorstelling.

Info: www.daithirua.com

Foto: Nina Ediers

Daithi Rua is Iers voor 'Rode David', de artistennaam van David Donegan. Hij is een Ierse zanger en gitarist. Hij is geboren in Ierland, en kreeg de muziek van The Dubliners en Planxty met de paplepel binnen. Ook was hij begeesterd door The Fureys, Moving Hearts en The Pogues.

David Donegan kon aardig goed overweg met stem en gitaar en via kroegen en jeugdhuizen bouwde hij aan zijn loopbaan als muzikant. Bijna tien jaar later staat David nog steeds op het podium.

Tegenwoordig woont hij in Gent Het is een uitvalsbasis voor concerten in heel Europa. Zowel solo als met zijn begeleidingsband. Hij wordt nu geïnspireerd door muzikanten zoals: Luka Bloom, Nanci Griffith en Andy Irvine.

Hij wordt doorgaans begeleid door Ed Veltrop (accordeon, piano en zang) van het Nederlandse folkduo John O'Dreams.