facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

vrijdag11 november Boddin (nederlandstalig) - 20.30u (deuren vanaf 20u) - 6 euro
Meer info

Frank Boddin (1983) zoekt in zijn werk de spanning van de suggestie op. Liedjes uitgepuurd tot de essentie - ironisch, scherp, melancholisch, liefdevol en persoonlijk. Met grote inzet vertolkt en altijd raak: het juiste woord op de juiste plaats op het juiste moment.

Hij groeit op in Ternat als zoon van een pianostemmer en leert zichzelf piano door liedjes van de radio na te spelen. Zijn vader sleurt hem jaarlijks mee naar de Brussels Jazz Marathon. “Keith Jarrett, Kenny Werner, Philip Catherine, Toots Thielemans, Nina Simone die hebben zeker een grote invloed gehad op mij. Later kwamen daar songwriters bij als Randy Newman, Tom waits en natuurlijk Raymond.

Over de plaat

‘BODDIN’, dat is titel van dit debuutalbum met 9 Nederlandstalige nummers, waarover een cover en een duet met Kommil Foo.

Frank vraagt Erwin van Ligten als muzikale gids en producer voor het opnemen van het album. Van Ligten werkte eerder als gitarist en producer samen met artiesten als Barry Hay en George Kooymans (Golden Earring), Dani Klein (Arbeid Adelt!, Vaya Con Dios) en Herman Brood, maar ook Mathilde Santing en Brigitte Kaandorp.

Op muzikaal vlak wisselen akoestische en gearrangeerde nummers zich af. “Ik vind het belangrijk dat elk nummer kan ademen. Het moet een openheid hebben waarin nog vanalles kan gebeuren, zeker live.”
In de teksten hoor je een schrijver die ruimte laat voor interpretatie. Heel vaak is wat niet gezegd wordt even belangrijk als wat er wel gezegd wordt.
Raf en Mich Walschaerts van het cabaretduo Kommil Foo zijn enthousiast en werken mee aan het nummer ‘Raam’. “Kommil Foo probeert met minimale middelen een hele wereld te scheppen en dat is wat ik ook probeer in mijn nummers”.

Het album komt uit in oktober bij Pias.

www.frankboddin.be / www.facebook.com/boddinmusic