facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

vrijdag13 mei Pan de Capazo (ESP) - 21u (deuren 20u) - 7 euro
Meer info

Pan de Capazo is een Spaanse groep die ontstaan is in de winter van 2002. Ze brengen een bruisende mix van Spaans-Galicische traditie met Oost-Europese invloeden. Voor de gemakkelijkheid omschreven als “Rooted Folk”

Pan de Capazo is een ongeslepen diamant wiens kracht voortkomt uit de muziek, de traditie en het spelplezier.Ze kennen een grote liefde voor oude muziek en oude instrumenten, die hen naar andere werelden brengt. Muzikanten die spelen met ruwe passie.

Pan de Capazo neemt je mee op een onvergetelijke trip van melodiën en fantasiën gespeeld op muziekinstrumenten waarvan je het bestaan niet eens af wist. Doedelzakken uit Galicië en Hongarije, Baskische Albokas, Moldavische Kaval , Draailier en Gardon uit Transylvanië.

Met:

Fernando Arranz: acordeón, kaval (flauta húngara de 5 agujeros), gaita húngara (duda), tarota, whistle, gralla, azada, cuernos y trompas.

Antón Cotos: gaitas galegas en Sol y Do, clarinete en MI b (requinto), clarinete bajo, albokas (la, sol), gaita húngara  y voz.

Ramón Rodríguez: zanfona,bouzouki, voz,bajón valenciano y gaita en Do.

Héctor Cantos: caja, gardón (instrumento de cuerda percutida de Hungría), darbouka, triángulo, botella de anis y otros cacharros como cencerros, crótalos o asubíos.

Carlos Martínez: Set de percusión, zabumba, bendir, pandereta, sartén, cucharas y otros utensilios de cocina.