facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

vrijdag17 juni Old Salt (verfrissende bluegrass) - 21u (deuren 20u) - 7 euro
Meer info

Jonge Amerikaan ‘Dan Wall’ zag opeens het muzikaal licht. Nam een banjo ter hand, gooide z’n levensroer onbevreesd om en zette als busker koers richting de straten van de wereld. “Louterend” klinkt het. Laat zich in Europa in de ban slaan van de onweerstaanbare lokroep van een “nieuwe en verfrissende folkrevival”. Resultaat: verfrissende bluegrass, uitgepuurd tot op het bot. (programmabrochure Gentse Feesten 2015)

OLD SALT

 

De muzikanten van Old Salt komen uit verschillende hoeken van Europa en de Verenigde Staten.

Het project ontstond in 2013 tijdens een wereldmuziekconferentie in Slovenië en groeide spontaan uit tot een hechte groep van zes muzikanten. In deze geest van culturele uitwisseling, vriendschap en liefde voor traditionele muziek, wil de groep zijn intense energie overbrengen op het publiek. Originele composities van Dan Wall worden afgewisseld met gearrangeerde traditionals. Invloeden van zowel old time, americana, bluegrass als Europese folk schemeren door.

In de zomer van 2015 namen ze hun eerste album op in Zweden: ‘Up River Overseas’. Met zijn live performance zal dit sympathieke gezelschap u moeiteloos inpakken!

MUZIKANTEN:

  • Dan Wall, USA - Lead vocals and banjo. 

  • Lotte Remmen, Belgium - Vocals, violin 

  • Johannes Wannyn, Belgium - Vocals, guitar 

  • Anton Teljebäck, Sweden - Violin 

  • Lara Rosseel, Belgium - Bass

  • Dave Barfoot, Scotland - Percussion