facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zondag28 februari A La Rum - 15u - 7 euro
Meer info

Paul Rans, Wiet Van de Leest en Jokke Schreurs werkten voor het eerst samen in de hommageconcerten voor Dirk Van Esbroeck. In dat programma plukten zij een aantal toppers uit het oude Rum-repertoire en besloten om er mee verder te gaan. Om de vocale harmonie te vervolledigen werd Marc Hauman erbij gehaald.

Begin jaren zeventig vonden drie jonge muzikanten elkaar. Wiet Van de Leest, Paul Rans en Dirk Van Esbroeck zouden samen de legendarische folkgroep Rum vormen. Dit jonge trio had de tijdsgeest te pakken, werd waanzinnig populair in Vlaanderen (stond zelfs nr. 1 in Humo’s Top Tien) en toerde ook regelmatig in heel wat Europese landen. Maar niets is voor eeuwig en na enkele wijzigingen kwam er ook een eind aan het lange Rum-verhaal.
De groep verdween tot er in 2005 een longbox verscheen met de vier eerste Rum-LP’s plus dvd. Dat bracht de oorspronkelijke drie leden weer samen, zij gingen bovendien op tournee met Laïs en gaven ook weer enkele concerten, gewoon als Rum. Maar het noodlot sloeg toe en jammer genoeg overleed Dirk Van Esbroeck in mei 2007.
Paul Rans, Wiet Van de Leest en Jokke Schreurs werkten voor het eerst samen in de hommageconcerten voor Dirk Van Esbroeck. In dat programma plukten zij – als een ode aan Dirk – een aantal toppers uit het oude Rum-repertoire en besloten om er samen mee verder te gaan. Er werd een selectie gemaakt uit zowel de oude Rum-liedjes als heel wat nieuwe nummers onder de naam A la Rum. Om de vocale harmonie te vervolledigen werd al vlug Marc Hauman erbij gevraagd. A la Rum kan zich in de Roxy alvast thuis voelen!
Met Paul en Marc staan er twee van Vlaanderens sterkste stemmen op het podium en met Wiet en Jokke twee van de strafste muzikanten. A la Rum levert op die manier zowel doorleefde zang als spetterend instrumentaal vuurwerk af.
Zang en luit Paul Rans
Zang en gitaar Marc Hauman
Zang en gitaar Jokke Schreurs
Zang en viool Wiet Van de Leest