facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag6 februari Furua (Soetkin Baptist en Marius Mannes) met voorpr: Schrijfsels - 20.30u (deuren vanaf 20u) - 7 euro
Meer info - Reserveer!

Furua met

Soetkin Baptist . zang & piano
Marius Mannes. cello

Voorprogramma: Schrijfsels

Petra Van den Berghen en Jochem Thyssen, de stilte voorbij. Teksten en schrijfsels begeleid met piano en improvisaties.

De (h)eerlijkheid van een glasheldere stem.

Door het venster ziet ze een ongeschonden landschap. Gras, fjorden, de lage zon die nog net boven de horizon staat. Furua begint op die plek, achter de piano met dát uitzicht.

Soetkin Baptist gaat met Furua op zoek naar het subtiele evenwicht tussen de kwetsbaarheid van haar teksten, de speelsheid van de arrangementen en haar vocale virtuositeit. In symbiose met de warme klanken van Marius Mannes’ cello brengt Furua een gevarieerd en geheel nieuw repertoire dat ontroert en verbindt.

Beïnvloed door de vocale pracht van Kate Bush, de kracht en présence van Bonnie Raitt en de breekbare teksten van Joni Mittchell betreedt Soektin Baptist voor het eerst het podium als singer-songwriter. Met Furua laat zij in haar ziel kijken en neemt zij eigengereid een andere route - U mag mee.

In maart 2015 werd Furua voor het eerst live voorgesteld aan het Belgische publiek. De primeur in Noorwegen volgde in de zomer van datzelfde jaar.