facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

vrijdag23 oktober Walter Evenepoel en Ivo Van Strijtem: Lieve Ondeugd - 20.30u - 7 euro
Meer info

De Lieve ondeugd wordt door Walter Evenepoel en Ivo van Strijtem in alle toonaarden bezongen. De zanger en de dichter laten muziek en poëzie los in de speeltuin van de liefde. Gevolg: een zinnenprikkelend programma voor minnaars van pittige liedjes en gedichten, schalks en plezierig, vol afwisseling, kleur en ambiance. Het woord, gezegd of ge- zongen, gedipt in een pikant erotisch sausje.

Moraalridders met het kijvende vingertje zijn uiteraard niet welkom.

Ivo van Strijtem

weet poëzie met heel veel overtuiging aan de man te brengen. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Ernst en luim wisselen elkaar af tijdens zijn lezingen. Er verschenen enkele opgemerkte gedichtenbundels van hem. Nog maar onlangs verscheen 'De Liefde, jazeker', een gedurfde bundel die in de pers heel positief werd onthaald. Gedichten van hem zijn opgenomen in de voornaamste bloem- lezingen in Nederland en Vlaanderen.

Ook als bloemlezer en poëzievertaler is hij
erg actief. De bloemlezingen die hij samen
met Koen Stassijns samenstelde zijn
genoegzaam bekend. Verder publiceerde en
vertaalde hij onder meer een keuze uit de gedichten van Emily Dickinson, William Wordsworth, Edith Södergran en Werner Aspenström, en vertaalde
hij verder gedichten van William Butler Yeats, Gustaf Fröding, ...

Walter Evenepoel

Auteur van korte verhalen, liedteksten, volkse toneelstukken en eenak- ters, jeugdmusicals, sprookjes, monologen, poëzie, educatieve uitgaven. Hij zong vier cd’s vol, was ook intendant van het kunstenfestival ‘In de Luwte’ en duikt her en der op als zanger, presentator, verteller, illustrator, liedjesmaker, poppenspeler en acteur.

Voor de folkliefhebbers was hij de motor achter Feestival Gooik en de voorman van de volksmuziekgroep Arjaun. Ande- ren kennen hem als tekenaar of illustra- tor, als auteur van volks toneel of als de schalkse verteller van schuine stukjes op Radio 2. Grote namen uit de kleinkunst komen bij hem langs voor liedteksten. De meesten kennen hem echter als promo- tor van het Pajottenland, de streek waar- mee hij zo vergroeid is dat hij er zelf een symbool van is geworden...

Dit schreef de dichter Maurits Van Liedekerke naar aanleiding van het verschijnen van een verhalenbundel in 2002.