facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag24 oktober Music from the Wicklow Mountains (IRL) & Jan Smed - 20u -
Meer info

Ivo Lemahieu, een gewaardeerde speleman uit Kraainem, zit met goestingen. Eén van zijn knappe dochters Lotte is naar Ierland verhuist. Sinds dan zijn de vakantiebestemmingen nog frequenter richting het muzikale eiland gegaan. Ivo trok de pubs in en speelde er een hoop vrienden bij elkaar. Nu nodigt hij hen uit om hetzelfde hier te doen. Kom zet u erbij. Speel, geniet mee,... Dat wordt gegarandeerd een feestje!

Meer info op: deze link

Het opzet is een "session" te houden met als ingrediënten de muziek uit Ierland en deze van bij ons.

Uit Ierland komen Aoife Gallagher (Fiddle), Michelle Byrne  (Fiddle), Brendan Tolan and Don Mullaly (Flute), Clara Martin (Bodhran and vocals and tin Whistle), Mark Murray (Octave Mandolin), Nuala Kiernan (Concertina), Annastatia (Button Accordion) and Paddy Brock (Mandola).
Het zijn allemaal muzikanten die ik leerde kennen tijdens de sessions waar ik de laatste jaren regelmatig aan deelneem als ik op familiebezoek ga bij Lot. Daarnaast is er JAN SMED met zijn gebruikelijk repertoire van "muziekskes" en al eens een lied door Wim gezongen. Er zijn ook enkele gemengd Vlaams-Ierse sets die we samen zullen spelen!
Bedoeling is dat onze uitnodiging muzikanten bereikt die graag mee session komen spelen. Het Ierse repertoire zal ik "online" zetten, zodat wie wil al wat stukskes kan voorbereiden.
Wie komt om te luisteren is uiteraard ook welkom!