facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag6 juni Song of Revolt (met Simon Witvrouw) - 20u -
Meer info

Bezetting: Filip Casteels (ref. El FISH): guitar, vocals; Steven Ceulemans: guitar, mandolin, vocals; Simon Witvrouw: , bass, vocals; Gerry Fiévé: drums

Rootsmuziek hoort ‘ruimte’ te bieden; en dat is dan ook waar deze muzikanten maar al te graag tezamen vertoeven. Rondreizende kosmonauten, van sterke snaren en de nodige ritmiek voorzien. Maak u op voor een uitdagend muzikaal brouwsel, met referenties naar Led Zeppelin en T-Rex, gesausd met verse, eigentijdse soul tot een overheerlijke western electric sound system schotel.
s.o. REVOLT staat voor ongebreidelde creativiteit. Met een gulzige graai uit de rijke muziekgeschiedenis als fundament, een ontegensprekelijk muzikaal talent als bouwsteen en de goddelijke inspiratie van het moment als smeuïge mortel…
Het samenspel van deze muzikanten is intrigerend; allen bewandelden volstrekt verschillende wegen, maar uiten uiteindelijk respect voor dezelfde legendes. Een roadtrip vol energie die ons allemaal op een andere plek doet uitkomen, en tegelijk dichter bij elkaar brengt. De muziek is experimenteel, en het wijzertje slaat regelmatig door naar diverse kanten… ruw schilderen met gitaren, een frivole shuffle of een low down & dirty bass; alles is ‘hoochie coochie’, een schreeuw van de ziel, een liefdesbetuiging.
En ook een beetje‘afzetten tegen’. Want “song of revolt”; het lied van de ommezwaai… Ook al zijn deze vier heren geen beeldenstormers toch stappen ze af van de platgetreden paden van “pure” roots-classisisten aan de ene kant, en de ijdelheid van het doel- & richtingloze vernieuwen-om-te-vernieuwen der avant-gardisten aan de andere zijde. s.o.REVOLT staat voor bekende ingrediënten in een ongekende combinatie. Degusteren maar!