facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag14 februari Slow Pilot (Pieter Peirsman) en Floatstone (Brick De Bois) - 20u - 8 euro
Meer info - Reserveer!

Slow Pilot is de band rond Pieter Peirsman, fulltime hyperkineet, doorwinterd atleet en muzikale splinterbom, veelgeprezen kandidaat in De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen (VIER)geladen met licht ontvlambaar songmateriaal. Een wegpiraat met een voorliefde voor de trage weg. Vertok als jonge snaak in pole-position in een dozijn rally’s (oa Dranouterrally in 't Smiske) en vloog daarbij al eens glansrijk uit de bocht. Kreeg met de jaren meer grip op de weg en zodoende werd de piraat een piloot. 

Brick de Bois is een 52-jaar wordende Antwerpenaar die in 1961 geboren werd in een zeer artistiek gezin dat nauw verbonden was aan de theaterwereld. Daarin is hij zelf nu ook nog steeds actief als sound designer, acteur, regisseur en songschrijver. Onder het pseudoniem ‘Floatstone’ treedt hij ook naar buiten als muzikant en singer-songwriter. Zijn debuutplaat “Meet Floatstone” van midden vorig jaar zal hem daarbij moeten helpen om bij een breder publiek bekend te worden.

Dankt zijn lenige stembanden aan toegewijde karaoke van menig stemmenacrobaat, op de trapezes tussen Buckley, Cornell, McCartney en Neil Hannon. Alsook zijn neus voor een goeie melodie, sterke hooks en songs die je achterna zitten als een onvervaarde “white van”.
Voeg daarbij zijn vernuftig en energiek gitaarspel, een spitse podium-présence en een spitante vertolking en je zal merken dat de Slow Pilot in wezen een valse trage is. Vroeg of laat haalt hij je in. Alles is een kwestie van tijd en eigen tempo.
 
Met medepiloten Jan Dhooghe op drums, Maarten Van Mieghem op bas en Sebastian Leye op gitaar zet hij momenteel koers richting podia, studio, radio en hopelijk binnenkort uw platenkast. Up to “a long and winding road”.
 

 

Via de Zweedse distributeur ‘Hemifran’ probeert ‘Floatstone’ zijn album internationaal onder de aandacht te brengen en we vermoeden dat hij daar behoorlijk in zal gaan slagen want “Meet Floatstone” is gewoonweg een goede plaat. Brick de Bois bespeelt zelf alle instrumenten die op deze nummers te horen zijn (dat zijn er wel niet echt veel) en hij stond ook zelf in voor de productie van het album.

Voor de Vlamingen zal er daarenboven een zeer herkenbare song te horen zijn op deze cd met een heel eigenwijze en tot haar essentie uitgeklede versie van de song “Ik Wil Je” van Vlaanderen’s trots ‘De Kreuners’, hier simpelweg naar het Engels vertaald als “I Want You”.
De tien overige tracks op deze plaat van ‘Floatstone’ zijn trouwens allemaal van eigen makelij, maar daarom zeker niet van mindere kwaliteit. Met de door akoestische gitaar begeleide song “Crayfish” wordt deze plaat afgetrapt. Het daaropvolgende “Birthday Present” is ook te catalogiseren als een akoestische folksong. ‘Floatstone’ houdt het trouwens doorheen alle nummers op deze plaat graag sober en intiem en hij voegt vaak enkel wat basispercussie toe aan de klanken van de akoestische gitaar.

De eerste single uit deze plaat is “Lucky Star” en daar werd onlangs een opvolger voor gelanceerd met het nummer “Happy to Be Me” (zie video). Verder valt er best te genieten van het catchy “The Power Of The Heart”, de over liefdesverdriet handelende tracks “The One Thing That Gives Me The Blues” en het sterk gezongen liedje “Barefoot In The Park” (lijkt wel wat op iets van Luka Bloom) of de knappe afsluiter “Dancing With The Trees”. Het blijven wel stuk voor stuk sobere liedjes waar je niet noodzakelijk blij zult van worden.

Tot slot nog even vermelden dat ‘Floatstone’ al een tijdje hard aan het componeren is geslagen om songs te maken voor een tweede plaat die er tegen het einde van dit jaar zal moeten gaan komen. We zouden hier willen afsluiten met deze woorden: “laat maar gauw komen, die tweede van Floatstone”.