facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zondag25 januari La Sieste du Dromedaire en Compagnie d'Elias - 15.30u - 7 euro
Meer info - Reserveer!

Tango vanuit dromedaris-perspectief

Met haar "tango's vanuit dromedaris-perspectief" gaat la sieste du dromadaire op zoek naar de tango van de Muzelmannen, de Pygmeeën, de Rolling Stones en éénbultige viervoeters als dromedarissen en underdogs …

Compagnie d'Elias is Ud-speler, smid, mysticus Tristan Driessens, samen met oa Robbe Kieckens. Weet dat Tristan voor 6 maanden naar Turkije trekt en her en der nog wat intieme afscheidsconcertjes geeft.

Door de unieke combinatie van Argentijns-geïnspireerde melodieën en Afrikaanse percussie, is la sieste du dromadaire waarschijnlijk de enige tangoband ter wereld die meer in de woestijn thuishoort dan in een Argentijns tangosalon ... 
In de traditionele tango werden zelden percussie-instrumenten gebruikt, maar de Afrikaanse aanwezigheid beïnvloedde wel degelijk het 'Argentinië van de tango' en ligt mee aan de basis van zijn kenmerkende sensuele swing.
La sieste du dromadaire brengt dan ook twee culturen bij elkaar die misschien ver van elkaar verwijderd lijken, maar die eigenlijk steeds verbonden zijn geweest!
En wat de dromedaris met dit alles te maken heeft?
Deze nobele viervoeter schonk aan de wereld, met zijn voetstappen in het zand, het bekende ritme van de clave. Van Afrika tot in de rest van de wereld - een geheim waarvan slechts weinigen op de hoogte zijn! - maar dat van dit logge dier een muzikale held maakt!


Een dromedaris heeft geen identiteit, slechts zijn eigen geur.
Enkel met het ritme van de 'clave' onder zijn tenen vaart hij langs de wereld.
Met zijn gespleten bovenlip kent hij de diversiteit van duizend soorten groen.
En slechts één bult verzekert hem van het bestaan van morgen, als ook dán zijn oneindige wereld om zijn as heeft gedraaid ...

Ananta Roosens (composities), viool, trompetviool, trompet

Elliot Muusses elektrische gitaar

Joris Vanvinckenroye contrabas

Robbe Kieckens Afrikaanse percussie

 

Tristan Driessens : ud, composities ; Robbe Kieckens : percussie ; Léa Besancon : cello ; Tom Callens : klarinet, basklarinet.
La Compagnie d’Elias is een hedendaags folk /wereldmuziek- en dansensemble verzameld rond de udspeler Tristan Driessens. Samen met percussionist Robbe Kieckens en cellist Lea Besançon, bekoorde de groep in haar eerste 5 jaar heel wat dansers en luisteraars met magische momenten op festivals in Frankrijk, Italië, België, Duitsland en Nederland.
De harde kern van La Compagnie d’Elias bestaat uit een duo, waarin Tristan een dialoog aangaat met Robbe Kieckens (percussionnist bij o.a. Myrdinn De Cauter, Maggid en Bazaar d’Oriënt).