facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag20 december Zuidmuntend - 19u - gratis
Meer info - Reserveer!

Het wordt stilaan een traditie: in december even stilstaan bij Assenaren die onbezoldigd een inspanning leveren in het Zuiden. Voor de vierde maal vindt 'Zuidmuntend' plaats. Ditmaal in 't Smiske op zaterdag 20 december vanaf 19.00 uur. Het concept blijft ongewijzigd: een sfeervolle avond met inhoud en muziek.
De toegang is gratis.
 

19.00 uur       
Ontvangst met muziek door Partage en Couleurs o.l.v. Kamara.
Verwelkoming door voorzitter Philip Tavernier.
 
19.30 uur
Kortfilm 'Partage en Couleurs' over hun project in de Democratische Republiek Congo.
Poëzie door Mbijana Mbo Sibisi uit Zuid-Afrika.
Interactieve voorstelling Rishi (India) door Ingrid Boeye en Akhila.
Voorstelling activiteit 'Bandenkops' door Louis Chekem.
Peter Verlinden over de diepere oorzaken van de onderontwikkeling in Congo, de zin van samenwerking, waarom iets lukt en iets anders niet. Over de ziel van de Congolezen en zijn ervaring van meer dan een kwart eeuw internationale samenwerking in Centraal-Afrika en elders.
Muziek door Mbijana Mbo Sibisi uit Zuid-Afrika.
Overhandiging 'Gloob' door Tom van Cutsem, directeur basisschool Vijverbeek. Gloob vertrekt voor de tweede maal naar Zuid-Afrika, naar de basisschool in Durban. Hij neemt spullen en foto's mee van de leerlingen uit Wijkschool Vijverbeek in Zellik. In maart komt Gloob terug met 2 Zuid-Afrikaanse leerkrachten die in het kader van de scholenband gedurende 3 weken meedraaien in de school in Zellik. Meer info: www.gloob.be
 
22.00 uur
Bekendmaking winnaar wedstrijd en overhandiging van het geschenkpakket, een gesigneerd boekenpakket van Peter Verlinden en Fair Tradeproducten, door de burgemeester.

Facebookwedstrijd
Van 10 t.e.m. 18 december loopt de Facebookwedstrijd. Deel het evenement 'Zuidmuntend' op jouw Facebookpagina, laat weten dat je aanwezig zal zijn en stuur een bericht via Facebook met het antwoord op volgende vraag: hoeveel boeken schreef Peter Verlinden reeds? Vergeet jouw contactgegevens niet te vermelden.
 
Doorlopend: gezellig kerstmarktje, wedstrijd, goodiebag, drankjes en gebakjes, wedstrijd en Wereldwinkelbar.
 
Volg 'Zuidmuntend' op Facebook: www.facebook.com/grosAsse