facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

vrijdag12 december Beuken in de Folk: Kadril - 20u - 10 euro
Meer info - Reserveer!

Kadril blijft een van de grootste inspirators op folkgebied. Zijn wij blij dat we hen nog es mogen welkom heten...

Kadril, de band die al zoveel zangers en zangeressen in de frontlinie plaatste -denken we maar aan Patrick Riguelle, Laïs, Eva De Roovere- om niet de minste te noemen-  trekt voor de volgende CD ‘Archaï’ volop de kaart van de nieuwe frontlady Karla Verlie.  Karla bewees reeds met het tango-ensemble Orquestra Tanguedia dat ze een vocaliste pur sang is.

Opzwepende beats, een waaier aan instrumenten en inspiratie uit oude liedboeken. Dat is het handelsmerk van Kadril. Een ware sensatie voor de oren.

Het recept? Kadril gaat op zoek naar de oudste, modale en archaïsche melodieën. Hiervoor doorzoeken ze het repertoire in de liedboeken van voor 1600. Daarna gieten ze er een uniek en vernieuwend sausje over met een stevige beat en groove. De teksten worden, waar nodig, vertaald in hedendaags Nederlands.

Hun typische stijl en geluid is het gevolg van een lange historie. Kadril introduceerde folk in Vlaanderen eind jaren 70.

De echte doorbraak kwam met "De vogel in de muite" in de jaren 80.

Aanvankelijk bracht de groep eerder akoestische nummers uit, maar evolueerde later naar een stevigere klankkleur. Kadril wordt hierdoor ook wel bestempeld als folkrock.

De band zorgde ook voor de bekendheid van Eva de Roovere, ondertussen één van de belangrijkste Nederlandstalige zangeressen, en Laïs.