facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag29 november AKOESTISCH Bal met Balvokal en Lo Rossinhol - 20.00u - 7 euro
Meer info - Reserveer!

Bal op zang door Balvokal

Nadien Lo Rossinhol uit het uiterste hoekje bij Frans-Vlaanderen....

En wij trekken de stekker van onze geluidsinstallatie (quasi) volledig uit! Stillekes dansen, luisteren naar de ademhaling,... en laat de natuur zijn werk maar doen ;-)

Balvokal is een zotte bende bij elkaar. Op een mooie herfstdag in 2011 besloten 5 zangers uit de folk-en jazzwereld om samen te zingen en thee te drinken. Elk van hen heeft al ervaring opgedaan in andere groepen of stijlen, en al deze invloeden verwerken ze in hun repertoire. Na de veelgehoorde opmerking dat er nog te weinig gezongen wordt in de folk, gaat deze groep de uitdaging aan om bal te zingen, daarom kozen ze voor de naam “Balvokal”. Ze pikken nummers op van overal, en steken die in een eigen folk-kleedje.

Van links naar rechts
Anneleen Van Nylen
Piet Temmerman
Liesbeth Redant
Jonas Veirman
Mieke Evenepoel


Lo Rossinhol
Domenique Colpaert (trekzak) en Lode Bucsan (draailier) leerden elkaar spelenderwijs kennen in het heuvellandse en noordfranse folkjam-milieu. Hun gezamelijke intresse voor muziek uit centraal Frankrijk en vooral de Auvergne was de drijfveer om samen een groep op te richtten. Traditionele bourrées, polka's, schottischen, walsen en mazurka's uit centraal Frankrijk passeren de revue. Ze wagen zich ook aan wat recenter geschreven werk en ook enkele eigen geschreven nummers.