facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag1 november Hernan Reinaudo (Arg gitaarvirtuoos) ensemble - 20u - 8 euro
Meer info - Reserveer!

muziek: Hernán Reinaudo [ARGENTINA] met als gasten:
Ananta Roosens (Gotan Project, Ibrahim Ferrer) - viool, trompet
Manu Comté (Soledad, Comboio) - bandoneon, accordeon

De Argentijn Hernàn Reinaudo brengt met zijn trio een mengeling van tango, jazz, klassieke muziek en zelfs flamenco. Hernàn koos de muzikanten van zijn trio zorgvuldig uit; Ananta Roosens (viool en trompet) en Manu Comté (accordeon en bandoneon). Drie klassebakken die je meenemen op een zuid-amerikaans getind wereldmuziekverhaal...

Het Hernán Reinaudo trio leidt je met een handvol muzikale postkaartjes doorheen het beste van de hedendaagse Argentijnse tango.

Hernán Reinaudo is een van de beste gitaristen van de nieuwe generatie tangomuzikanten in Argentinië. Sinds zijn twaalfde legt hij zich toe op het gitaarspel. Eerst volgde hij privélessen. Daarna studeerde hij compositie aan de universiteit van Cordoba en was hij een tijdje professor aan het conservatorium Felix T. Garzón in San Fernando.

Reinaudo settelde zich in 2002 in hoofdstad Buenos Aires. Daar kwam hij in contact met de nieuwe generatie tangomuzikanten en -zangers. Hij werd er ook een tijd lid van het tangocollectief 34 Puñaladas, waarmee hij de Clarín-award voor tango-revelatie won.

Reinaudo heeft, onder eigen naam en met verschillende projecten, al meer dan 25 albums uitgebracht. Naast zijn drukke tourbezigheden -hij bezocht al alle continenten- componeert hij ook symfonische werken. In 2012 maakte hij de soundtrack bij de Argentijnse animatiefilm ‘La Máquina que hace Estrellas’.
Het Hernán Reinaudo trio bestaat, naast de man zelf, uit zijn landgenoot Nicolás Enrich op bandoneon en accordeon en de Belgische Ananta Roosens op viool en trompet. Die laatste is de muzikale leidster van La Sieste Du Dromadaire. Ze tourde ook al met Thé Lau, Ibrahim Ferrer en Gotan Project.

Hernán Reinaudo componeerde voor dit trio een handvol muzikale postkaartjes die je doorheen het beste van het hedendaags Argentinië leiden. In de stukken hoor je traditionele tango, maar ook klassieke muziek, jazz en flamenco.