facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag30 augustus Plein Air Festival - 16u -
Meer info

Kleinkunstencentrum ’t Smiske organiseert

tweede openluchtfestival

Plein Air Festival
 

Zaterdag 30 augustus pakt ’t Smiske weer uit met het Plein Air Festival. Met deze tweede editie van het festival gaat het kunstencentrum uit Asse voluit voor een breed publiek. Op de affiche staan zowel grote namen als Spinvis en Buscemi, maar ook lokaal talent uit Asse. Bovendien kiest ’t Smiske bewust voor laagdrempelige prijzen; zo kost een ticket in voorverkoop 9 euro en betaal je slechts 12 euro aan de kassa. De eerste editie in 2013 lokte zo’n 500 toeschouwers. Plein Air Festival krijgt steun van de Vlaamse Rand, de gemeente Asse en de provincie Vlaams-Brabant.

Lokaal talent trapt festival af
Twee lokale bands uit Asse bijten in de late namiddag de spits af. Fox Force Five opent het festival met gitaargeweld en dansbare punkriffs.  Camping Cosmos speelt dan weer bluesrock met catchy melodieën. Je vindt hen terug op het hoofdpodium van Plein Air Festival in de Arsenaalstraat, aan de parking van de gemeentediensten achter ‘t Smiske.

Headliners: Spinvis, Geppetto & The Whales en Buscemi
De beats en rhymes van het Brusselse hiphopcollectief Stikstof maken het publiek helemaal klaar voor de eerste headliner van het festival: Geppetto & The Whales. De finalisten van Humo’s Rockrally 2012 zijn vooral bekend van de hits Juno en Duquesne's Horse. Dit jaar kregen ze lovende recensies voor hun meerstemmige americanasound op hun eerste album Heads of Woe. De Nederlander Spinvis staat dan weer garant voor knappe popmuziek en zeldzaam mooie teksten. Sinds zijn debuut in 2002 staat Spinvis aan de top van de Nederlandstalige popmuziek. Daarna is het de beurt aan Buscemi, of Dirk Swartenbroeckx. Buscemi is een monument in de Belgische dj-wereld en staat bekend voor zwoele, exotische dansmuziek met een latinotintje. Dj Karel van jeugdhuis ’t Bronneken sluit het festival af op de afterparty.

Tweede DJ-podium
Het Deep Sessions Stage bevindt zich aan de ingang van de feeërieke oude smidse. Search & Oliver, Condor en Sim brengen er een gevarieerde mix van hippe housemuziek, funky vibes en vleugjes subtiele techno. Naast de Deep Sessions crew is er ook een dj-set van DJ Boeze, organisator van Housebiet, en van Klas-Bahk.  Professioneel saxofonist Jan Eggermont versterkt de dansbeats met zwoele saxofoonpartijen.  

Tickets
Tickets kosten 9 euro in voorverkoop of 12 euro aan de kassa. Bestellen doe je via www.pleinairfestival.be of in de twee voorverkooppunten: ’t Smiske en Murphy’s op het gemeenteplein in Asse. Op de site vind je meer informatie over het festival, de artiesten en de line-up.

’t Smiske: meer dan muziek
’t Smiske is een kleinkunstencentrum uit Asse. De vzw werd opgericht in 1999, wil muziek brengen in een kleinschalig kader en werk daarvoor met een grote groep vrijwilligers. Daarnaast heeft het centrum ook een uitgebreid kinderprogramma en zijn er allerhande sociale activiteiten.

Persverantwoordelijke: Jessica Lelong : 0498 53 23 55

Voor meer informatie zie www.pleinairfestival.be