facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag17 mei Eerste Repair-cafe - 14u - gratis (iets om te herstellen ;-)
Meer info - Reserveer!

Gezellige bijeenkomst van reparateurs en eigenaars van kapotte spullen die gratis herstellen of leren herstellen. Project als alternatief voor de weggooicultuur.
We willen de reflex dat iets ook hersteld kan worden ipv weggegooid opnieuw een mogelijkheid wordt.

Opstart Repair café in 't Smiske terwijl de weggeefwinkel open is.

Beschrijving
Repair Cafés zijn gratis, toegankelijke bijeenkomsten, waarop mensen elkaar op vrijwillige basis helpen bij het herstellen van allerhande voorwerpen. Dit gaat van kleding tot elektrische apparaten, meubels en zelfs fietsen en computers. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee en gaan samen met de (vrijwillige) deskundigen, zoals elektriciens, naaisters, timmerlieden,… aan de slag. In het Repair Café is zoveel mogelijk gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke herstellingen uit te voeren.

In het Repair Café leren bezoekers dat herstelling een goed alternatief voor weggooien is en dat dit alternatief ook voor hen bereikbaar is. Het Repair Café helpt zo de afvalberg te verkleinen. Daarnaast draagt het bij aan een mentaliteitsverandering, die nodig is om mensen warm te maken voor een duurzame samenleving. Tot slot is het Repair Café ook een sociaal evenement: buurtgenoten ontmoeten elkaar op een nieuwe, verrassende manier. Dat leidt tot nieuwe contacten in de buurt en bevordert de sociale cohesie.

Het is een eerste keer. Onder het motto: 'Met beginnen en telkens verbeteren, komen we er ook….' zoeken we nog techniekers, naaisters, computerfreaks, fietsherstellers, mensen die graag mee organiseren… en uiteraard heel wat 'gerief' dat een tweede leven verdient! Ondertussen is 't Smiske open!
Zijn er ook nog verenigingen die graag een bijdrage doen?
Zaterdag 17 mei vanaf 14u tot 17u!

Organisatie: Transitie Asse
Meer info: Transitie Asse, info@waaromniet.be of Reinout 0479 29 90 09
www.repaircafe.be