facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

donderdag30 januari Weg met Dichters - 20 uur - gratis
Meer info - Reserveer!

Een integraal poëzieprogramma van de provincie Vlaams-Brabant in samenwerking met de gemeente Asse en 't Smiske.

 • De dichters en muzikant van vanavond zijn
  • Maud Vanhauwaert
  • Lies Van Gasse
  • Menno Wigman
  • Koen Frijns
  • Muziek: Tim Kliphuis

 

Maud Vanhauwaert

Maud Vanhauwaert (1984) behaalde een masterdiploma drama aan het Conservatorium in Antwerpen, en een master professionele communicatie aan de Universiteit Antwerpen. In 2011 debuteerde ze met de poëziebundel Ik ben mogelijk. Ook op podia voelt ze zich thuis. Als tekstperformer trad ze op heel wat festivals op en in 2012 vertegenwoordigde ze ons land op het Wereldkampioenschap Poetry Slam. Samen met Freek Vielen en Rebekka de Wit organiseert ze Opkras Kuiten, een soort van literaire salonshows.

Lies Van Gasse

Lies Van Gasse (1983) is kunstenares, dichteres en lerares. Poëzie en grafisch werk gaan bij haar hand in hand. Ze schreef de bundels Hetzelfde gedicht steeds weer (2008), Brak de waterdrager (2011) en Wenteling (2013) waarvoor ze de H.C. Pernathprijs kreeg. Ze is ook auteur van het graphic poem Sylvia (2010) en schreef met Peter Theunynck het werk Waterdicht. (2011). Samen met dichteres Annemarie Estor werkte van 2009 tot 2013 aan Hauser, een avontuurlijk beeldverhaal en multimediaal epos dat via brieven naar elkaar tot stand kwam.

 

Menno Wigman (copyright Daniel Cohen)

De stadsdichter van Amsterdam, Menno Wigman (1966), wordt ook wel eens de dandy van de desillusie genoemd. Al in 1985 maakte hij bundels, maar zijn echte debuut volgt in 1997 met ’s Zomers stinken alle steden. Zijn bundel Zwart als kaviaar (2001) is bekroond met de Jan Campertprijs. Zijn jongste werk heet Mijn naam is Legioen, en is volgens De Standaard een uitnodiging om te dansen, maar dan wel een dansje op de puinhoop van de beschaving.

 

Koen Frijns (copyright Agnes Van den Herik)

De Nederlander Koen Frijns (1994) studeert aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten waar hij de richting Creative Writing volgt. Geen blijf wetende met zijn creativiteit, stortte hij zich op de poëzie en het voordragen. In 2013 won hij de wedstrijd Brabant Gedicht, en hij stond op het podium op Nederlandse festivals als Geen Daden Maar Woorden, De Geest Moet Waaien en de Zwarte Cross. De dichter die hem het meest inspireert is Frank Koenegracht. Koen is ook muzikaal aangelegd, hij speelt basgitaar in de Eindhovense bluesrockband Grim Tim.

 

 

Tim Kliphuis

De Nederlandse violist Tim Kliphuis (1974) is een legende in de gypsy-jazzwereld. Hij toerde met grote gitaristen als Fapy Lafertin en het Rosenberg Trio, maar ging in 2005 solo. In zijn eigen stijl houdt hij de erfenis van Franse jazzviolist Stéphane Grappelli levend, en hij voegt daar klassieke en folkinvloeden aan toe. Kliphuis voelt zich thuis in concertzalen maar evengoed op folkfestivals en in jazzclubs.