facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

vrijdag8 februari Vlaamse Klei: Hermitage - 21u - 7 euro
Meer info - Reserveer!

Hermitage presenteert zijn nieuwste CD: 'Alleen de liefde kan je redden'. Bekijk hun laatste clip (met oa 't Smiske in beeld op 2'16) op http://hermitageweb.be/

Hermitage won in 2011 de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival en mocht er een jaar later ‘Eskimo’ spelen met het Metropole Orkest, dat ook op de nieuwe cd te horen is. Tijdens de gelijknamige voorstelling, “Alleen De Liefde Kan U Redden”, doet de groep uit Gent het weliswaar zonder orkest, maar aan instrumenten geen gebrek. Met piano, gitaar, cello, percussie, vibrafoon, meerstemmige zang en subtiele elektronica tovert Hermitage het podium om tot een muzikale speeltuin. De teksten zijn pure poëzie en de liedjes worden met veel warmte en humor aan elkaar gepraat. Een voorstelling over de zonde- val, het witte blad en de liefde die komt bovendrijven.

De pers over de eerste cd/voorstelling ‘Schaduwliefde’: “Verrassende publieksparticipaties” (Het Parool), “Innemende frontman” (De Volkskrant), “Misschien wel de beste Nederlandstalige plaat van het jaar” (Podiuminfo),“Teksten die doen denken aan trou- badours als Dimitri van Toren en Maarten van Roozendaal” (Maxazine),“Hermitage is een groep met topmuzikanten. Kleinkunst met grote letter K” (De Mening), “Waar kleinkunstrepertoire de toon van pop raakt” (Het Lied), “Enorm sterk debuut” (Demofarm)

Met Divan (zang, piano, gitaar), Carlo Vandenhende (cello, gitaar, zang) en Filip Verheecken (percussie, vibrafoon, zang).