facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

vrijdag20 september Stanton en Last Exit to Loonville - 20u - 8 euro
Meer info - Reserveer!

Door middel van doorvoelde, persoonlijke teksten en een stevige sound weet Stanton resoluut een eigen, unieke plaats in te nemen temidden van de huidige country-revival zonder zich zich ooit te verliezen in één enkel genre. In gitaar en stem weerklinken retro-echo's van de rollende roots-blues van J.J. Cale, maar ook van de rauwe kracht van de vroege blueszangers. Explosies van energie worden afgewisseld met breekbare momenten en intieme zang, en dat alles wordt dan weer feilloos samengehouden in de oercombinatie van stem en gitaar.

 

Stanton speelde al eerder in de Roma maar dook onlangs de studio in met Amerikaans alt-country icoon Jim White als producer. Het resultaat is de debuutplaat die in de Roma voor het eerst wordt voorgesteld aan het publiek, als officiële start van de release-tournee. Stanton bestaat uit Geert Hellings (voc, git), Bert Huysentruyt (dr), Jan Blieck (git), Nicolas Rombouts (bas) en Stoffel Verlackt (git). Stanton zal deze avond tevens aangevuld worden met enkele gastmuzikanten.

Buiten Stanton is Geert Hellings ook actief als vaste gitarist van oa. Guido Belcanto, BRZZVLL, en The New Radio Kings, en was reeds tweemaal te gast bij Stef Kamil Carlens' tribute aan Bob Dylan “The Gates of Eden.”

De muzikanten spelen oa bij Moonlovers (Jan Blieck), Gorki, Broken Circle (Bert Huysentruyt), Dez Mona en Flower For Breakfast, Pieter Embrechts, enzovoorts….

Last Exit to Loonville (met Lobke!)

De muzikale band tussen bassist Wim Roose en gitarist Bjorn Truwant uit Gent gaat bij wijze van spreken terug tot de tijd van papflessen en pampers. Maar terwijl hun (bas)gitaarwerk met de jaren rijpte als een goeie wijn, strandde de ontwikkeling van hun stem op een iets lager niveau. Dus wat doen twee sympathieke jongemannen met muziek in hun lijf en vingers, maar geen stem om over naar huis te schrijven? Juist ja, die rekenen erop dat jongedames mét stem de zoekertjes van Poppunt lezen.

En zo geschiedde: één van de vele reacties op hun noodkreet was afkomstig van Lobke Aelbrecht, die dan ook nog eens belachelijk dicht bij het ‘repetitiekot sinds jaar en dag’ in de Hamerstraat woonde. Omdat de wereld klein is, bleek echter al gauw dat een vriendin van Lobke, Laure Geslin, dat zoekertje ook had gezien, en zo zaten we meteen aan de huidige bezetting van Last Exit to Loonville.

En dat het een dream team is, zullen we geweten hebben: de dynamiek die ontstaan is toen deze vier koppen bij elkaar kwamen, heeft ervoor gezorgd dat de groep plots grenzen verlegde: nieuwe nummers werden geboren, oude nummers werd weer leven ingeblazen, en minder gebruikelijke tot zelfs bizarre instrumenten werden bovengehaald (denk: zingende zaag, theremin, melodica, xylofoon). Het resultaat is iets dat zich even gemakkelijk in een hokje laat stoppen als een bronstige leeuw met hondsdolheid, maar nog het best te vergelijken is met een mengeling van The Velvet Underground, Mercury Rev, Cat Power, Pavement, Mark Lanegan, Pixies, Air en PJ Harvey: gevoelige, meerstemmige, melodische singersong met een dramatisch kantje en ongewone geluidseffecten. Zeker het beluisteren waard!