facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag31 augustus Plein air Festival - 16u30 - vvk: 8 euro, kassa: 11 euro
Meer info

Een gezellig festival van eigen makelij op de parking (Bodega) achter 't Smiske.  Ook in 't Smiske zelf en op de binnenkoer zal er muziek te beleven zijn. 

Alle info vind je op http://www.pleinairfestival.be/

 

 

Op zaterdag 31 augustus organiseert ’t Smiske voor de eerste keer het Plein Air Festival. Met muziek van zowel beginnende, lokale groepen als ronkende namen uit de Belgische muziekscène richt het kleinkunstencentrum uit Asse zich op een breed publiek. Willow, Pete Philly en Venus in Flames zijn de grootste namen.

Lokaal talent trapt festival af
Het hoofdpodium van Plein Air Festival staat in de Arsenaalstraat aan de parking van de gemeentediensten achter ‘t Smiske. De Assenaars van Camping Cosmos trappen er om 16.30 u. het festival af met hun gitaargeweld. Daarna is het de beurt aan Stan Lee Cole, het eenmansorkest bekend van ‘Scheire en de Schepping’, en Venus in Flames, de band van singer-songwriter Jan De Campenaere. Ook hip hop komt aan bod: de Arubaans-Nederlandse hiphopper Pete Philly geeft op Plein Air Festival zijn enige Belgische optreden van deze festivalzomer. Tussen de optredens geeft de jonge Brusselse beatboxer CBB het beste van zichzelf met gevarieerde zelfgeproduceerde ritmes, klanken en beats.

Headliner Willow en Kájhem Orchestra als afsluiter
Headliner is Willow, bekend van de StuBru-hits Gold en het net uitgebrachte Remedy. Het Leuvense zestal behaalde in 2010 de publieksprijs en een podiumplaats op Humo’s Rock Rally en won vorig jaar een MIA met de videoclip voor hun single Sweater. Willow werkt hard aan de weg naar de top en verzorgde ook al het voorprogramma van Editors en The Manic Street Preachers. De Oost-Europese ritmes en melodieën van het zigeunerorkest Kájhem Orchestra sluiten het hoofdpodium af rond 1.15 u. Daarna is er nog een afterparty.

Tweede DJ-podium
Het tweede podium bevindt zich aan de ingang van de feeërieke oude smidse en biedt een alternatief voor de gitaren van het hoofdpodium. Deejays Forklift, Search & Oliver en Sim en enkele beroepssaxofonisten slaan er de handen in elkaar: een unieke combinatie van hippe tracks en krachtige saxofoonpartijen.

Tickets en meer informatie via de site

De toegangsprijs werd met 8 € bewust laagdrempelig gehouden. Tickets bestellen doe je via www.pleinairfestival.be of in de twee voorverkooppunten: ’t Smiske en Murphy’s op het gemeenteplein in Asse. Op de site vind je ook meer informatie over het festival, de artiesten en de line-up. Plein Air Festival krijgt steun van de Vlaamse Rand, de gemeente Asse en het CC Asse. 
 

’t Smiske: meer dan muziek
’t Smiske is een kleinkunstencentrum uit Asse. De vzw werd opgericht in 1999, wil muziek brengen in een kleinschalig kader en werk daarvoor met een grote groep vrijwilligers. Daarnaast heeft het centrum ook een uitgebreid kinderprogramma en zijn er allerhande sociale activiteiten.