facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zondag9 juni Kindertoneel : Groeten van op Tovercirkeleiland - 14u30 - €1/deelnemer
Meer info

De cd-voorstelling van de Balcompagnie; Groetjes uit Tovercirkeleiland. vanaf 3 jaar!

'Groeten van op Tovercirkeleiland' is een cd waarop alle liedjes en muziek staan uit de voorstelling "Het Eiland van de Tovercirkel":een leuk Tovercirkellied, de colomme, de dans van het Zot Kieken, Tarantella, een jig, het lied van juf Constdanzia... Uiteraard allemaal zeer dansbare muziek voor de jonge en iets oudere folkdansliefhebber.

Tovercirkeleiland neemt de kinderen mee naar een ver afgelegen eiland in de Stille Oceaan. Daar maken ze kennis met de oude schatbewaarder Telisfoor Potilius.

De meesten vinden deze oude, wijze man een zonderling figuur, maar dat is het minste van zijn zorgen. Er is een probleem met de Schat van de Dans en daar moet heel gauw iets aan gedaan worden!

Het Grote Boek der Wijzen moet uitkomst bieden en net wanneer Telisfoor een lied uit dat boek zingt, komen dansjuffen Constdanzia en Pirouetta uit de lucht vallen…”

Deze folkdansinitiatie wordt gekaderd in een origineel verhaal en neemt alle kinderen van de lagere school mee naar ‘Het Oeverloze Eiland'.

Acteur/muzikant Yves Bondue komt met dansinstructrices Harlinde Keymolen, Katrien Bruers en Nora Coulommier langs voor een voorstelling van 75 minuten.

'Het Eiland van de Tovercirkel' is een module uit ‘Schoolbal', het originele concept dat van een traditioneel schoolfeest een spetterend folkbal op school maakt.

"Folkdans was nog nooit zo leuk!"

De voorstelling 'Het Eiland van de Tovercirkel' is een familievoorstelling waarin ouders en kinderen samen kunnen dansen en zingen.
Vanaf 3 jaar samen met een ouder of begeleider, vanaf 6 jaar kunnen ze ook zonder begeleider deelnemen.