facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

vrijdag14 juni Patrick Riguelle en Jan Hautekiet met voorprogramma - 20u (deuren); 20.30u concert - 8 euro
Meer info - Reserveer!

In het najaar van 2008 verbluffen Patrick Riguelle & Jan Hautekiet vriend en vijand met Un Premier Amour, een welgemikte tournee doorheen uitgelezen theaters met uitsluitend Frans repertoire. Riguelle eindelijk in zijn moedertaal en de band die hem omringt helemaal in de geest van het rijke repertoire dat 100 jaar Frans chanson overspant.

Pieter De Meester (king dalton) en Naima Joris (the happy) doen voorprogramma!

Pieter De Meester (king dalton) en Naima Joris (the happy) ontmoeten elkaar enkele maanden geleden en ontdekken dat ze ontzettend veel gemeenschappelijke muzikale voorliefdes hebben.
Zij spelen voor het eerst een try-out zonder groepsnaam met een mix van eigen nummers en covers die hen nauw aan het hart liggen.

Riguelle & Hautekiet hebben al een uitgebreid gezamenlijk parcours achter de rug. In 1998 verschijnt A Minor Thing, een intimistische maar rauwe muzikale cd met hun lievelingsnummers, enkel met stem en piano. In 2001 volgt Red Harmony. De chansonsfeer wordt omgeruild voor een potige rocksound en tijdloos repertoire met slechts één doel voor ogen: speel- en luisterplezier. In 2002 maken ze Dielectric Union, een cd vol eigen werk.

Maar hun nooit eindigende zoektocht naar de al dan niet zo Heilige Graal Van Het Betere Lied is ondertussen uitgegroeid tot een ware obsessie en leidt hen meermaals ongevraagd maar gewillig naar hun beider muzikale wortels: de muziek waarmee hun ouders hun platenkasten en dagen vulden. Toeval bestaat niet: in 1962 wordt Jan als 7-jarige smoorverliefd op Isabelle Aubret, die hij voor Frankrijk het songfestival ziet winnen met Un premier amour. In datzelfde jaar wordt Riguelle geboren, die 5 jaar later ook als ukkie op Aubret verliefd wordt tijdens haar volgende passage op het songfestival in 1967. Winnen deed ze toen niet. Riguelle vindt de single van Un premier amour terug tussen zijn oude rommel en hop, een idee was geboren! Een titel die de volledige lading dekt: hun liefde voor Aubret, haar lied en het Franse chanson in al zijn facetten en gedaantes. Un premier amour!