facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

vrijdag3 mei Monoloog: Luckas Vander Taelen met Abajoot! - 20u (deuren); 21u start - 7 euro
Meer info - Reserveer!

Het fenomeen Luckas Vander Taelen komt voor in verschillende hoedanigheden. Straks weer in die van acteur/verteller, in zijn nieuwe monoloog Abajoot!, te zien in 't Smiske. Samen met Kloot Per W, geregisseerd door Walter Janssens (Man Man Man, Hopduvelfeesten, ...)

RESERVEREN MAG, maar is NIET noodzakelijk, we hebben zeker nog plaats!!!

Luckas Vander Taelen overtreft zichzelf in zijn nieuwste monoloog ABAJOOT.
Met volbloed muzikant Kloot Per W aan zijn zijde brengt hij Isidoor; den teller uit de Volksverheffingsstraat in Olsjt, tot leven.
In het sappigste dialect van Vlaanderen, het Olsjters, passeren ook nog Isidoor's moeder, en Dirk, den Blonden Elvis van 't Eiland Chipka de revue. En niet te vergeten, de adembenemende caissière KATHY van de Carrefour, de liefde van zijn leven, alhoewel zijn moeder daar anders over denkt. "De liefde= Gevaarlijk, gevaarlijk! PAS OP, Isidoor, PAS OP!!!
Muzikant-componist Kloot Per W poot een dijk van een thema-song neer met het PAS OP-lied. Een dreigende riff ontbindt de moederlijke demonen in zanger VanderTaelen.
Dat VanderTaelen naast een rasperformer ook een getalenteerd acteur is, wisten we nog niet.
Rock 'n roll en fijngevoelige acteerwerk staan hier broederlijk naast elkaar.
Luckas Vander Taelen wisselt virtuoos van de naïeve Isidoor naar zijn venijnige moeder, wordt dan weer de enthousiaste verteller die gebiologeerd door de menselijke natuur ons uitlegt hoe de wereld stilaan "vervrouwelijkt".

ABAJOOT is een subtiel tragi-komedie geworden waarin we de Isidoor die in elk van onszelf schuilt terugvinden.
Hartverwarmend solotheater in deze winterse tijden.