facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag13 april Beuken in de Folk: Kimiz (klezmer) - 20.00u concert 20.30u - 7 euro
Meer info

Gaiyne Tsi dè Zin

Kimiz brengt Joodse melancholische muziek. Vrolijke tranentrekkers...

Dromen van verre oorden, over het gedroomde land. Het is tijd om verder te gaan. Zij die er niet meer zijn, reizen mee. Nog op de golven van Azov, maar ook weg van deze magische zee, op nieuwe paden van heden en verleden. Vasthouden aan wat niet meer komen zal.

Muziek als smeltkroes, vrolijk en triest, melancholiek en ontstuimig, ingehouden en ongeremd. Steeds op weg naar de zon die nooit onder gaat.

Kimiz is ontstaan door de drijvende kracht van Christel Borghlevens.
Zes muzikanten, elk met een verschillende muzikale voorgeschiedenis, zoals jazz, klassiek, tango, folk,... hebben een groot verlangen gemeen: muziek maken met een ziel, muziek die leeft!

De muzikanten van de groep geven de naam "KIMIZ" een eigen betekenis. Het staat voor de energie die ze met hun muziek willen overbrengen. De muziek is vertellende en opzwepend, weemoedig en vrolijk, soms sentimenteel, nooit melodramatiscch.

Hun repertoire is zorgvuldig gekozen uit de Jiddische, Turkse en Bulgaarse traditie, gebracht door Brabants Volksorkest-muzikant Christel Borglevens. Daarnaast brengen ze eigen muziek.

Muzikanten:

Johan De Baedts: percussie

Roman Korolik: Bas

Dries Verhulst: gitaar

Christel Borghlevens: Klarinet, basklarinet