facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

woensdag13 februari Try-Out: Geppetto & The Whales - 20u15 - €8 (€6 voor leden)
Meer info

Als voorbereiding op hun theatertour in België en Nederland komt Geppetto & The Whales een try-out spelen in 't Smiske. Deze 5-koppige Americana-band is waarlijk een rijzende ster, dus dit is een unieke kans om ze nog op een klein podium te zien.

'Oh My God' , de eerste single van dit vijftal kleurde mee de zomer van Radio 1 en maakte de weg vrij naar de zomerfestivals van 2011. Het publiek werd telkens opnieuw verrast door hun aanstekelijke live-set. Hoogtepunten waren ondermeer Festival Dranouter en Maanrock. 

De pers was zeer lovend. De Morgen had het over : 
“… geen andere act in de line-up speelde zo genadeloos strak of kwam zo zelfverzekerd voor de dag. Muzikaal waren echo's troef: de wondermooie meerstemmigheid leenden ze bij Fleet Foxes, de banjo herinnerde aan Mumford & Sons en de songs deden denken aan alles tussen My Morning Jacket en Crowded House. Die melange van Americana en pop sloeg gensters.” 

De Standaard schreef :
“Pers -en publieksfavoriet Geppetto & The Whales schoot energiek uit de startblokken met een song die het felste van My Morning Jacket benaderde. Dat hoge niveau hield de band drie songs zonder moeite vol. De jachtige ritmes van Arcade Fire, de harmoniezang van Fleet Foxes, de folky flavour van Mumford & Sons: zo mix je die dus tot een elegant geheel. Hun drie gitaren trokken een forse geluidsmuur op en de dynamiek zat meer dan snor. Als Geppetto een plaat uitbrengt, kopen we ze.”

Een eerste full album verschijnt in 2013.

Deuren 20u15, Optreden 21u
Inkom 6€ (leden) of 8 € (niet-leden)