facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag9 maart Djerrald geeft een laatste afscheidsconcert!!! - 20u (deuren); 21u concert - gratis, feeststemming
Meer info

Dit belooft een feest te worden. Deze beloftevolle groep stopt ermee. Om die tristesse om te buigen geven ze nog een laatste keer van katoen. Ze stuwden festivals naar hogere sferen... Dat de folk nog es samenkomt, hier wordt iets ten grave gedragen....

Djerrald is ontstaan op een prachtige editie van Boombalfestival tijdens de zomer van 2010. Om hun optreden op het vrij podium van wat meer sfeer en kracht te voorzien nodigden Steven Goossens (diatonisch accordeon) en Ward Dhoore (akoestische gitaar) nog 3 andere muzikanten uit. Hartwin Dhoore (Trio Dhoore) op diatonisch accordeon, Koen Dhoore (Trio Dhoore) op basgitaar en Wout Van Liedekerke (Broes) op percussie kwamen er ter plekke bij. Onder de naam "De Marcellekes" volgde er een 'leutig' optreden en wisten ze meteen het publiek te verrassen met hun strakke sound en samenspel.

Een paar maanden later liepen Hartwin en Wout elkaar weer tegen het lijf in de Gentse binnenstad en tussen pot en pint werd er afgesproken om de "Marcellekes" al snel weer van onder het stof te halen. Vanaf die avond is alles zeer snel gegaan. Repetitieweekendjes en jams volgden elkaar in een snel tempo op en vooral melodieën van de hand van Steven Goossens werden aan een strak tempo in geoefend. De muziek van Djerrald is opzwepend, zeer melodieus en ALTIJD voorzien van een extra vleugje Power.

De Marcellekes werden Djerrald, wat is afgeleid van het zweedse Gérald en "blijven gaan" betekent, en dat is nu net wat deze bende van plan is.

Djerrald speelde 2 maanden na hun eerste repetitie hun try-out op Boombal Gent en de bal ging aan het rollen. Ze speelden o.a. als jonge wolven het voorprogramma van Ashels in het "beuken in de folk"-concept van folkclub 't Smiske. Ondertussen is de groep uitgebreid met een 3de trekzakspeler, niemand minder dan Pablo Golder (Los Pablos, The White Russians, I fratelli tarzanelli, ...) kwam net voor de zomer van 2011 de groep versterken.

Djerrald opende de speciale "10jaar - Boombal" editie op het Na Fir Bolg festival, speelde op het vrijpodium van Gooikoorts, palmde het Baudelopark in tijdens de Gentse Feesten en heeft dat ook gedaan op de stadsfeesten in o.a. Lommel en Luik... U moet met andere woorden deze 6 jonge kerels zeker eens aan het werk zien!