facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

vrijdag5 april Vlaamse Klei: Ludwig en Walrus (Geert Noppe) - 20.00u concert 20.30u - 7 euro
Meer info - Reserveer!

Ludwig en Walrus

(reserveren kan met link, maar is geen noodzakelijkheid)

Ludwig is het alter ego van Geert Dehertefelt.  3 jaar geleden studeerde hij als master af met grote onderscheiding aan het Herman Teirlinck Instituut. Zijn masterproef "Ludwig" was een ode aan zijn grote held David Bowie en de glamrock uit de jaren '70. 

Meteen nadien vond hij werk in het jeugdtheater en maakte hij het beklijvende stuk "En Retard", samen met Sam Wauters en Fleur Hendriks, bij theater Luxemburg. Ook speelde hij gastrollen in o.a. Duts en Sherlock. 

Op muzikaal vlak zocht hij ondertussen naar zijn eigen verhaal.

Na een debuutcd "Droog en koel bewaren" vorig jaar, diept Geert Dehertefelt nu zijn alter ego Ludwig verder uit. Ludwigs dagdroom is geboren.
 
 
Walrus is de groep rond toetsenist Geert Noppe (Yevgueni), die met 4 muzikale bondgenoten zijn persoonlijke collectie nummers ten gehore brengt. In het Nederlands uiteraard, ondersteund door een frisse indiesound.
Biografie
Walrus is de groep rond toetsenist Geert Noppe (Yevgueni), die met 4 muzikale bondgenoten zijn persoonlijke collectie nummers ten gehore brengt.

In het Nederlands nog wel. Met teksten die nogal al eens naar de heer Van Het Groenewoud ruiken, maar die vooral een blik werpen op de binnenspiegel van deze jonge dertiger.

Muzikaal voeren toetsen het hoge woord, maar de band zorgt daarbij voor een f...risse, onderbouwende indie-sound. Er is ruimte voor soundscapes en verstilling, maar evengoed worden potmeters ver opengedraaid en drumvellen strak aangespannen. Een groepsgeluid dat het midden houdt tussen Ben Folds Five, Noordkaap, Raymond en Spinvis : dat kan enkel Walrus zijn.

Met:
Zang, toetsen: Geert Noppe (Yevgueni)
Gitaar, zang: Pieter Peirsman (Slow Pilot)
Bas: Tim Vandenbergh (Sukilove, Eva De Roovere e.a.)
Cello: Seraphine Stragier (Hannelore Bedert e.a;)
Drums: Maarten Van Mieghem (Yevgueni)