facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag6 april Hop naar Zuid-Afrika! - 19u -
Meer info

Jijof je spullen naar Zuid-Afrika? Kom dan naar Hop naar Zuid-Afrika: Jij
Vrijwilligerswerk doen in Zuid-Afrika, al dan niet gecombineerd met een zelf georganiseerde toeristische trip of rondreis? Het kan! Of je spullen!

Jij
Vrijwilligerswerk doen in Zuid-Afrika, al dan niet gecombineerd met een zelf georganiseerde toeristische trip of rondreis? Het kan! Reeds een aantal vrijwilligers uit Asse, Gent en omstreken deden het je voor in 2012. We laten hen aan het woord en horen wat de valkuilen en opstekers zijn. We geven je informatie over wat je kan verwachten en geven je heel wat nuttige folders mee i.v.m. subsidiemogelijkheden.

Ben je jonger dan 30, een gezin met 3 kinderen, een alleenstaande gepensioneerde, maakt niet uit! Alle hulp is welkom. We zijn onder meer op zoek naar personen die handwerk willen aanleren (stikken, breien,..) tuinen willen helpen aanleggen bij de bevolking, willen meedraaien in een backpackers, leerkrachten Engels, leerkrachten computer of mensen die EHBO mogen geven,.. voor elk wat wils dus. Er wordt gevraagd minimum 3 weken vrijwilligerswerk te doen. Dus: heb je een goede portie energie, inlevingsvermogen en realistische kijk op het dagelijks leven in een township overgoten met een vaardigheid en ben je niet jonger dan 19 jaar op het moment van aankomst, dan verwachten we je van harte op 13 april in Asse.

Op het einde van de voorstelling krijg je door de fotoprojectie een duidelijk beeld van de situatie waarin je terechtkomt.

Je spullen
Op zaterdag 13 april is er ook een inzamelactie voor Zuid-Afrika.

Wij van Ukukhanya, een vrijwilligersorganisatie actief in townships in Durban, versturen mede dankzij de steun van de Grosa (raad voor ontwikkelingssamenwerking uit Asse) een container naar Zuid-Afrika. Deze komt tijdens de grote vakantie aan.
We zijn op zoek naar kwalitatief speelgoed, degelijke kledij (ook schoenen), fietsen, kinderwagens,.. noem maar op.

Kom zaterdag 13 april met de spullen naar 't Smiske en wij kijken met jou wat meekan. Zo vermijden we met een heel deel te blijven zitten waar een ander project misschien meer baat bij heeft.
We stoppen de spullen direct in dozen, eventueel met een boodschap voor jou naar de ontvanger toe en dit vertrekt in april of mei naar Zuid-Afrika.
Draag je schoentje bij!

Je centen
Je kan zelf niet naar Zuid-Afrika, je hebt eigenlijk niet echt een teveel aan spullen maar wil toch steunen?

Dat kan, breng je centen binnen op 13 april in 't Smiske of stort een bedrag op het rekeningnummer Be 23 7805 9259 0591 t.v.v. Ukukhanya en wij gebruiken het ter plekke voor het steunen van de plaatselijke bevolking. Je krijgt op het einde van het jaar een jaarverslag en kan zo zien waarvoor jouw geld gebruikt werd. Op deze manier steunden we in 2011 de plaatselijke school met computers (- en computerlessen) en stikmachines (en stiklessen), dit jaar zorgden we voor de bouw van 2 watertorens die door de jongeren van de school in de verf werden gezet tijdens het kunstproject voor Nelson Mandela.

Elk jaar zetten we een klein stapje vooruit maar op termijn brengt dit heel wat in beweging. We rekenen ook op jullie steun.

(in kader)Kom dus op zaterdag 13 april om 19.00 uur naar 't Smiske voor de inzameling van de spullen en om 20.00 uur voor de vergadering van de vrijwilligers. De inzameling loopt tot 22.00 uur. Ondertussen kan je genieten van een (h)eerlijk drankje door de FairTrade trekkersgroep.

Tot dan!

Meer info:
Ukukhanya vzw, Asse
info@ukukhanya.be