facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag23 maart Fortunate Few en Marble Sounds - 20.00u concert 20.30u - 7 euro
Meer info

Fortunate Few noemen we graag en heel fier één van onze huisgroepen! Ze maken parels van popsongs en zoeken heel creatief en gedreven hun weg in het muzieklandschap...

Marble Sounds, een groep die af en toe opduikt met haar pareltjes. Geregeld de radio haalt, een steeds groeiende groep fans of volgers heeft,... opnieuw in 't Smiske.

The Fortunate Few brengt intimistische, mysterieuze storypop. Elk nummer dompelt je onder in een totaal nieuwe sfeer. Muziek met een bijzondere sound, neigend naar sing and song, maar toch voldoende pittig. Soms balancerend tussen stilte en geluid, soms lekker 'groovend', maar vooral elke keer weer aangrijpend.
Deze band weet ontzettend goed stemmen te combineren en beschikt over een overtuigende leadstem.

Jan-Pieter Delcour: Leadvocals- bass- guitar
Frank Van Overstraeten: Keyboard - vocals
Jonas De Meester: Guitar
Ludo Stichelmeyer: Percussion - Drums
Joke Delcour : Vocals

http://www.sonicangel.com/artist/TheFortunateFewI

In 2007 neemt Pieter Van Dessel (Plastic Operator) in Canada een eerste EP'tje op onder de naam Marble Sounds. 'A Painting Or A Spill' krijgt goede reviews en wordt vergeleken met Pinback, The Notwist en Eels. De single 'Redesign' haalt de playlists van Radio 1, Duyster (StuBru) en het programma van de bekende BBC-DJ Steve Lamacq.

Terug in België verzamelt Pieter een band rond zich, met daarin Gianni Marzo (Isbells), Christophe Vandewoude (Soon), Johan De Coster (Soon) en Frederik Bastiaensen (ex-General Mindy). Er volgen optredens in het voorprogramma van Why?, Micah P. Hinson, HRSTA en Keith Caputo (Life Of Agony). Marble Sounds levert bovendien de openingstrack van een tribute-cd voor de Amerikaanse folkzangeres Kath Bloom. Daarop verkeert de groep in het uitstekende gezelschap van Devendra Banhart, The Dodos, Bill Callahan (Smog) en Mark Kozelek (Red House Painters).

In maart 2010 stelden ze hun eerste full-cd “Nice Is Good” (Zealrecords) voor in TRIX. Daarop zijn ook de Japanse zangeres Miwako Shimizu (Predawn) en Robert Pollard (Guided by Voices) te horen. Met de woorden "bloedmooi" en "Duyster" bombardeerde Focus Knack Marble Sounds tot één van de drie Belgische beloftes voor 2010 en De Morgen bekroonde “Nice Is Good” met het maximumaantal sterren.