facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

vrijdag15 maart Beuken in de Folk: Stefan Timmermans en Bart De Cock - 20.30u - 7 euro
Meer info

Voor wie zot is van doedelzakmuziek en ook voor de anderen (om het te worden!). Met tal van fluiten, nyckelharpa, accordeon,... als toemaatjes.

Bart De Cock kennen we als de doedelzakspeler en nyckelharpa-bedienaar van Kadril en tal van andere groepen. Ook van de bezieler van de Groote Kornemuze, de grootste Vlaamse doedelfanfare. Van traditioneel naar folkrock, en het hele gamma ertussen. Leraar op de Gooikse stages, in Sint-Niklaas,... Als de doedelzak niet heruitgevonden was, dan had Bart het wellicht moeten doen voor zijn zieleheil. Maar ook voor die van ons...
Stefan Timmermans is de verpersoonlijking van de nieuwe generatie volksmuzikanten n...a de oude revivalgroepen. Hij begeesterde reeds tal van nieuwe jongeren, wierp het oudbollige imago van het leer door zich toch ondanks niet hip te blijven amuseren met die oude muziek. Hij heeft lang de brug gelegd tussen de oude volksmuzikanten en de nieuwe generaties. De drang om muziek te blijven overdragen, te blijven spelen, maakt hem tot een van de jongste oude muzikanten. Met Fluxus schreef hij mee geschiedenis. Met Madingma zien we de hedendaagse Breugheldoedelaar weer.
Als volksmuziek de oude collectieve muziek is die een groep mensen kan raken, die steeds weer opnieuw tegen de tijdsgeesten overeind blijft staan, weten we dat we parels in die geest zullen te horen krijgen. Wortelmuziek noemen ze dat. Wortelmuzikanten noem ik hen.