facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag12 januari Trio Munnelly-Masure-De Jong - 21u - 10 euro
Meer info

Dave Munnelly en Philip Masure geen onbekenden. Ze stonden in het verleden garant voor tomeloze nachten muziek die tot de ochtend bleven voortduren.

David Munnelly accordeon

David groeide op met de zang en accordeon muziek van zijn grootouders. Al op zijn zevende begon hij met accordeon les van zijn oom en zijn grootmoeder.  Tijdens zijn studie, in Dublin, werd hij gevraagd om in de band van Niamh Parsons te komen spelen.
Van het een kwam het ander, en al gauw speelde hij met bekende namen als:  Gerry  O Connor, Garry O Brian,  De Dannan en The Chieftains.  In 1999 vormde Dave zijn eigen groep The David Munnelly Band, met wie hij de hele wereld over reisde en vier albums opnam.
Tegenwoordig maakt hij ook deel uit van het internationale project “Accordeon Samourai”.  (Samen met Didier Laloy, Markku Lepisto, ricardo Tesi en Bruno Letron).
Behalve dat is hij nog met veel meer muzikale projecten bezig.

Philip Masure gitaar, cistern, zang

Philip is vooral  bekend om zijn specialisatie op het gebied van de z.g.n. DADGAD   tuning op gitaar, maar hij speelt ook andere instrumenten.
Philip is wereldwijd veelgevraagd als gitaar workshop leraar en geeft ook les op muziekscholen in België.
Verder is hij een ervaren studio technicus en producer. Hij toerde met groepen als Urban Trad, Lais, Floes, Garva, Embrun en artiesten als Helen Flaherty, Terry Coyne en Sylvain Barou.  Tegenwoordig is hij naast het TRIO actief met Comas,  Fling,  Andar,  de zangeres Clementine en heeft hij het druk met zijn studio in Herentals.

Siard de Jong viool, mandolin

Siard speelt sinds zijn 14e viool. Daarvoor was hij vooral met de tenorbanjo in de weer.  Daarnaast speelt hij (Low )whistles, mandoline, bouzouki en sopraan saxofoon.
Ook hij toerde met een flink aantal bands en muzikanten:  David Munnelly Band, Fling, Danny Guinan, Francie Conway, Ronnie Drew(Dubliners) en Mike Hanrahan.
Daarnaast is zijn viool te horen op talloze CD projecten, waaronder Within Temptation, Rednex, Alan Taylor etc.
In zijn vrije tijd werkt Siard bij Hampe en Berkelmuziek in Amsterdam