facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

woensdag28 november Vlaamse Klei: Hans De Booij (voorprogr; Christine White) - 20u - 7 euro
Meer info

'Ik hou van alle vrouwen', welke man kent dat gevoel niet? 'Mijn Trees', 'Annabel', nog zo een paar die de tijd blijft overleven.... Hans De Booij, jawel diegene van de kleinkunstcollectie...

Christine White frequenteert 't Smiske de laatste tijd heel geregeld. Ze brengt heel gevoelige op het hart liggende nederlandstalige levensliederen die raken.

De Booij kwam verder in het nieuws doordat hij persoonlijk failliet ging, een dronken schermutseling met de Antwerpse politie had (de rechter stelde hem later in het gelijk), verslaafd raakte aan wiet en Europa enige keren verliet om elders een nieuw leven te beginnen.

Ook gaf hij een boek uit waarin hij zijn persoonlijke levensfilosofie beschreef en waarbij hij onder meer pleitte voor de oprichting van een Ministerie van Liefde. De Booij ging maandenlang met een rugzak vol boeken door het land om zijn boeken deur aan deur te verkopen. Uiteindelijk wist hij er meer dan 4000 te verkopen.

In 1999 ontmoet De Booij toevallig de veertiende dalai lama voor de Schouwburg van Antwerpen en voelde hij zich sterk aangetrokken tot de geweldloosheid zoals die gepredikt wordt door het boeddhisme. Terugkijkend op de diepe dalen in zijn leven vertelde De Booij: “Ik ben rijk geworden door een hele tijd geen geld te hebben”.

De Booij, die inmiddels in het Belgische Oostende woonde, keerde in 2007 met een nieuwe band terug op de Nederlandse podia en zong liedjes van zijn album Emocratie dat in september was uitgekomen. Zijn megahit Annabel zingt hij niet meer omdat hij dat naar eigen zeggen 'fysiek' niet aankan. In interviews zegt hij teleurgesteld te zijn in de Nederlandse muziekcultuur, omdat de publieke radiozenders nauwelijks nog Nederlandstalig repertoire draaien.

In 2008 is De Booij vertrokken naar Thailand, waar hij op een eiland woont en ging werken aan zijn comeback, samen met musicus/producer Hans Vermeulen (Sandy Coast, Rainbow Train). In oktober 2009 verscheen zijn cd Ontsnapt aan een kokosnoot, in 2010 was er een Nederlandse tournee.

In 2012 maakt Hans een nummer getiteld Verkiezingen 12 september. In dit nummer roept hij op om af te komen van bankiers, de kinderwens van justitie, het graaien en haten, gif in ons eten en fluor in het water. Tevens verwijst hij in dit nummer naar UFO's.